Press "Enter" to skip to content

Chrome v68 ve SSL Güvenlik Uyarısı

Agentis 0

2018 itibariyle %44 kullanım oranına sahip Google Chrome şüphesiz ki dünyanın en çok tercih edilen web gezgini. Google’ın SSL sertifikası bulunmayan HTTP sitelerine karşı önce Google’daki arama sonuçlarında geriye atmasıyla başlattığı mücadele sonrasında Chrome’un HTTP sitelerinde yer alan formlarda güvenlik uyarısı vermesiyle devam etmişti.

Temmuz ayında kullanıcılara sunulacak olan versiyon 68 ise bu mücadeleyi bir adım ileri götürüyor ve gerçerli bir sertifikaya sahip olmayan tüm HTTP web sitelerinde resimde gördüğünüz gibi bir uyarı veriyor.

Online ödeme alan tüm web ve mobil sitelerin SSL sertifikası olması zaten bir zorunluluk ancak sadece ödeme sayfalarında HTTPS’e geçen web sitelerin sayısı azımsanamayacak düzeyde. Online ödeme kullanılsın kullanılmasın, Turizm sektörüne hizmet veren bir web sitesinin adres çubuğunda bu kadar belirgin şekilde web sitesinin güvenli olmadığı ibaresinin yer alması ise kuşkusuz ki ziyaretçilerin siteyi anında terk etmesine sebep olacak ve marka imajını zedeleyecek.

Agentis teknik ekibi olarak Chrome 68 güncellemesi ile birlikte hala HTTP üzerinden hizmet veren okuyucularımızı gerekli güncellemeyi yapmalarını önemle tavsiye ediyoruz.

Hali hazırda Agentis eTurizm Platformu kullanıcılarının ise web sitelerinde standartlara uygun SSL sertifikaları ücretsiz olarak yüklenmiş olduğundan herhangi bir işlem yapması gerekmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Agentis - Acente Yönetim Sistemi - Bulut Otomasyon Çözümü